Blogovi

Moj makeover debi

Danas imam test olovke za tvrdu šminku :) Ovdje još nisam izložio svoje crteže, ali želim podijeliti jedan od mojih nedavnih šminkanja.
Odmah bih želio rezervirati da "nisam umjetnik, nego samo učim." Zato ne sudite strogo, ali ja ću konstruktivne kritike slušati sa zadovoljstvom i zahvalnošću.
Što koristim
Što bi se trebalo dogoditi
Započinjem s fazom pripreme kapka za nanošenje sjene, stavljam bazu na njih pod sjene, imam Vivienne Sabo. Bijelo mat (1), čak bih rekao, brašno (u najboljem smislu te riječi), sjena ispunjava cijeli prostor gornjeg i donjeg kapka. Rezultat je tako bijelo ravnomjerno platno s blago lomljivim posudama, ali tu se ništa ne može učiniti.
Smeđom svjetlucavom sjenom (2) nacrtam luk preko otvorene kapke na kosti. Radeći to vizualno produbljujem oči. Također primjenjujem ovu sjenu na vanjski dio donjeg kapka. Označavam mjesto eyelinera na gornjem kapku - na vanjskoj trećini.
Smeđom mat sjenom s crvenkastom bojom (3) tamnim i zadebljam luk iznad gornjeg kapka, potamnimo i vanjski dio donjeg kapka (uključujući sluzav dio) i na gornjoj kapci nacrtam masni mali eyeliner, lagano odstupajući od unutarnjeg kuta oka.
Uzimam još jednu bijelu sjenu, ovaj put labaviju i svjetlucaviju (4), stavljam je ispod obrva i na sredinu gornjeg kapka preko mat sjenila za lakše promišljanje. Umnožavam eyeliner na gornjem kapku crnom neprozirnom sjenom (5), ali ovaj put je tanjim. I prilično ga stavim na vanjski kut donjeg kapka i sluznicu donjeg kapka.
Zaključno, nanosim crnu tintu (6) u jednom sloju na gornje i donje trepavice.
Evo moje šminke.


Možda se post pokazao previše detaljnim, ali, ponavljam, zasad samo kritički učim i kritički gledam.
Hvala što ste mi dali malo vremena. :)

Pogledajte video: Debi'Z Makeover (Travanj 2020).

Loading...