Blogovi

Putovanje: meko sredstvo za uklanjanje šminke s očiju - dobar vrlo proračunski alat s nejasnim sastavom


Putovanje: "zeleni koktel", Meko sredstvo za uklanjanje šminke za oči.
Ovaj je proizvod kupljen slučajno, jer sam otišao u drugi grad i uspio sam zaboraviti "oprati". Oči su mi osjetljive, ispiranje sjenila i maskare s sredstvom za čišćenje ili čak s posebnim mlijekom za uklanjanje šminke apsolutno nije moja opcija. Prikladni su mi samo proizvodi posebno za oči i samo tekućina, ali najbolje od svega - dvofazna, u kojoj je jedna od faza ulje. Moj apsolutni i dugogodišnji must-have je Garnier 2-u-1 Makeup Remover iz serije Careful Care, jednom kada sam mu posvetio svoj prvi post kozmetičarki. To sam zaboravio, pa sam u lokalnim malim trgovinama gdje ni Garnier nije zastupljen, trebalo hitno pronaći neki analog ...
Tražila sam samo dvofazni lijek - pored tolerancije osjetljivih očiju, za mene je i „pranje“ šminke za oči, najvažniji zahtjev je da se skida šminka jednostavno i bez napora, tako da je dovoljno na kapke i trepavice nanijeti pamučni jastučić navlažen kapcima pokreti za brisanje otopljene kozmetike, bez potrebe da se trljaju i / ili raspodjeljuju nečistoća na pola lica.
Pokazalo se da je ovaj alat točan, uspješno se nosi sa svojim glavnim zadatkom. Njegova faza žutog ulja (usput, proizvođač u opisu proizvoda naziva "amber") - dobro, vrlo ulje. Ako zaboravite temeljito protresti proizvod prije upotrebe, tada će ulje biti toliko gusto na pamučnom jastuku da čak i pamučni jastučić ne odmah namoči, već kao na površini. Ali, naravno, zbog masnoće, ovaj alat vrlo brzo otapa šminku, čak i vodootporne sjene. Srećom, proizvođač je u bocu ulio dvije tekućine u omjeru ne 1/1, nego oko 2/3, odnosno znatno više od zelene tekućine, koja je deklarirana kao "mekani losion na mineralnoj vodi" i koju proizvođač opet naziva, niti puno niti malo, „smaragdno“. Zbog toga nakon skidanja šminke ne postoji osjet na masnom "filmu" na kapcima.
Dakle, alat se nosi sa svojom funkcijom, općenito, gotovo pet. I to mi uopće ne smeta.
Ali postoji nekoliko značajnih nedostataka, i subjektivnih i objektivnih.
Subjektivnim minusima pripisat ću boju i miris. Marka alata "Travel" po boji i mirisu vrlo je slična travi. Po mom mišljenju, previše svijetle boje - zašto su uopće u sredstvu za čišćenje kože? Kada miješate žutu i zelenu fazu na bijelom pamučnom jastuku, proizvod postaje svijetlo zelen, previše svijetao i neugodan. I miris je također previše jak i oštar, po mom mišljenju podsjeća na nešto cvjetno i biljno, a opet mi se uopće ne sviđa, iako se osjeti samo tijekom upotrebe.
Sada značajan objektivni minus. Sastav. Na prednjoj strani boce nalaze se sve vrste lijepih riječi poput "zelenog čaja, kamilice, kukuruza, lana", a ispod njega "fito-DNK + pšenični proteini".
Na naličju - strukturaDonosim ga u obliku u kojem je tiskano:
prirodna mineralna voda, ekstrakti zelenog čaja, kukuruza, kamilice, lana, biljne DNA iz pšeničnih klica, pšeničnih proteina, ulja makadamije, ulja crvene palme / karotenoidi / tokoferol / ubikinon, glicerin, alantoin, D-pantenol, parfem, fenoksietanol, metilparaben, propil paraben, E133.
Prvo, čak i s najpristrasnijim mišljenjem, jasno je da je proizvođač sastojke rasporedio ne u redoslijedu u opadanju (jasno je da ne može biti više ekstrakata nego sve ostalo), već kako bi povećao njihovu privlačnost kupcima. To je, na samom početku - sve vrste prirodnih lijepih riječi. Neki od njih su glupi gluposti. Na primjer, "biljna DNA iz pšeničnih klica"! Kao supruga biokemičara-genetičara, koji je nedavno slučajno otkrio jedan od dosad nepoznatih proteina koji su međusobno povezani pšeničnim genima ... Ne, samo kao osoba koja je imala biologiju u školi, reći ću vam sa punom odgovornošću da je DNK u pšenici barem u germinalnom, čak u uhu, čak i u komprimiranom stanju - potpuno isto, aha. Osim toga, čak i ako su DNK i proteini pšenice tamo, u takvim su mikroskopskim količinama da uopće nije jasno zašto su tu, osim da privuku riječi na pakiranju ...
Nekoliko riječi o ostalim komponentama sastava:
Karotenoidi nisu tvar, odnosno ne mogu biti sastojak lijeka, što opet ukazuje da je sastav napisan u potpunosti bez uzimanja u obzir pravila. Ovo je skupina organskih pigmenata koji postoje u različitim organizmima, od bakterija do biljaka. Tokoferol - vitamin E. Ubikinon - koenzim Q10, čiji učinak kada se nanese na kožu nije dokazan. Osim toga, pri izlaganju suncu izgubi sva svojstva općenito, a staklenka proizvoda je prozirna. Allantoin je omekšivač kože. Fenoksietanol, metil paraben, propil paraben - tri različita konzervansa. E133 je samo boja, nije jasno zašto je to spomenuto u ovoj verziji imena, u hrani. Usput, ova boja nije žuta i nije zelena, već plava.
Za one kojima je dosadilo i koji su propustili čisto kemijski dio recenzije, svoju tvrdnju objašnjavam ukratko - sastav proizvoda napisan je pogrešno - na takav način da je potpuno nemoguće shvatiti u čemu se zapravo radi i u kojim proporcijama ...
Iako nije bilo negativnih reakcija mojih preosjetljivih očiju.
Općenito: vrlo dobar alat za vrlo smiješnu cijenu. Iako bih je ocijenio mnogo višom da je proizvođači nisu promovirali s očekivanjem potpuno neinformiranih i nezainteresiranih potrošača.
Proizvedeno u Rusiji, proizvođač SM Michel.
količina: 150 ml.
cijena: Ne sjećam se točno, oko 60-80 rubalja.
Period ispitivanja: oko šest mjeseci periodične uporabe.

Pogledajte video: Moje putovanje na KUBU - KAMBERizam 173 (Travanj 2020).

Loading...