Blogovi

CND Shellac. Značajke tehnologije i manikure s dvije nijanse: # 29 Hotski to Tchotchke, # 34 Rubble


Ovaj je post o CND Shellac - prvi hibrid laka i gela, koji je odavno postao najpoznatiji i koji je rodio mnoge sljedbenike.
Ne želim nabrajati sve faze tehnologije aplikacije u ovom pregledu - prvo, ovo je čisto profesionalni postupak, drugo, mnogi su već isprobali Shellac i upoznati su sa značajkama aplikacije, i treće, ove informacije predstavljene profesionalno i jasno u isto vrijeme, možete na web stranici lako je pronaći službenog predstavnika marke CND u Rusiji. Stoga se u svom postu neću dotaknuti čisto tehničkog slijeda nanošenja gel laka, već ću se odmah obratiti onim Shellac karakteristikama na koje sam obratio najviše pažnje, jer je to uglavnom moje prvo blisko poznanstvo s Shellacom. Usput, neke osobine mi uopće nisu bile očite, neki su me trenuci iznenadili, a neki su me obradovali. Nadam se da će vas zanimati.
Kako ne bih predugo trajao pregled, pišem redoslijedom popisa, bez prelaza s jednog Shellac posjeda na drugi ...
1. Big3free postava. Nedostatak formaldehida i formaldehidne smole, dibutil ftalata, toluena. Ne bih riskirao probati Shellac ako sadrži ove opasne tvari.
2. Tijekom nanošenja ne postoji miris iz sredstava i općenito nema posebnih senzacija. Osim ako vam svjetiljka ne zagrije ruke, i nekako se opusti.
3. Prije nanošenja i nakon uklanjanja nije potrebno piljenje, brušenje, čišćenje i na neki način ismijavati površinu ploče nokta. Ne postoji agresivan mehanički učinak na noktima prije, tijekom ili nakon.
4. Zamrzava se samo pod UV lampom, što majstoru omogućuje da manikuru radi vrlo pažljivo, bez žurbe (Shellac, za razliku od laka, neće se osušiti), lako ispravljajući i najsitnije nedostatke. Rezultat je savršen završetak, blizu kutikule i bočnih valjka, uz savršenu geometriju granica nanošenja. Pravi lakomaniji militantni su perfekcionisti. Osobno, pomalo ne vjerujem majstorima manikure upravo u smislu idealne primjene i linije kutikule. Shellac dopušta gospodaru da radi bez i najmanje žurbe, krajnje uredno i pažljivo. To jest, Shellac vam omogućuje da napravite savršenu manikuru, što znači da to možete sigurno zahtijevati od majstora.
5. Odmah nakon završetka cjelokupnog postupka nanošenja, nakon konačnog sušenja u lampi i uklanjanja takozvanog "ljepljivog sloja" - manikura je potpuno spremna. Nema potrebe sušiti ili držati ruke na težini, bojeći se masti ili oštetiti premaz.
Pokazat ću fotografije odmah nakon primjene, Jao, snimljen je pri slabom osvjetljenju, ali možete vidjeti kako se nanosi Shellac (prsti se sjaje uljem za kutikule):

6. Općenito želim posebno reći o stabilnosti premaza na vanjske utjecaje. Mislim da su svi vidjeli divan oglas Shellac gdje pokušavaju ključem po površini nokta. Potvrđujem da se gel lak ne boji ničega - možete ga pokušati ogrebati, možete učiniti čišćenje, možete raditi sve što želite - površina laka će ostati savršeno ravna, bez ikakvih tragova i bez utisnutih otisaka bilo kakvog učinka.
7. Gel lak uopće ne djeluje kao nešto strano. Shellac se nanosi u nekoliko slojeva: osnovni sloj, 2-3 sloja premaza u boji i gornji premaz. U principu, isti broj slojeva kao kod nanošenja običnog laka, ali Shellac slojevi su vrlo, vrlo tanki. Ako se pri nanošenju gustih lakova, gustih ili sjajnih, na noktima može osjetiti višeslojni teški "sendvič", Shellac uopće ne daje takav osjećaj.
8. Sjaj! Ne toliko laka i ni jedan sjajni vrh, čak i "s učinkom mokrih noktiju", sjaje ovako. Shellac sjaj je samo neka vrsta izvanrednog, na završnici dobivate ravnomjerni sjajni premaz, nije moguća moguća hrapavost ploče nokta. Nokti sjaje tako lijepo da sam prvih par dana stalno pregledavao kako njihova površina odbija svjetlost. Sada znam kako vizualno razlikovati i pogoditi Shellac u pogrešnim rukama - on sjaji kao što obični lakovi nikada ne sjaju.
9. Sadrži paletu nijansi. Uvijek mi se činilo da je Shellac-ova paleta izuzetno mala (trenutno 37 nijansi). No, majstor mi je objasnio da Shellac, zbog tankih prozirnih slojeva, omogućuje stvaranje mnogih novih boja nanošenjem različitih lakova, dva ili tri. Možete dobiti nove složene boje, s polutonima i nijansama, novim teksturama, ako preko sloja krem ​​laka nanesete sloj svjetlucavog i bisernog sloja. Na web mjestu nalazi se tablica mogućih parova lakova za nanošenje sloj po sloj - i više od dvije stotine novih boja, ali općenito možete učiniti još više ... Majstor mi je pokazao paletu obojenu na ovaj način - dobivaju se stvarno nove zanimljive nijanse.
10. Otpor. Proizvođač je obećao dva tjedna otpora za nokte na rukama. Majstor je, pregledavajući moje nokte, skrenuo pažnju na činjenicu da su vrlo mekani i fleksibilni i pomalo piling, pa je rekla da će se na moje nokte vjerojatno zalijepiti malo manje, ali za 10 dana sigurno. Kao rezultat toga, manikura je trajala savršeno 12 dana, gotovo je dosegla dva tjedna. Ali za mene je to prekrasan rezultat, jer na mojim noktima čak i obični lakovi, prepoznati kao naj postojaniji, ne traju jako dugo. Osim toga, tijekom tih 12 dana nisam nimalo poštedio ruke, puno tipkao tipkovnicu, puno putovao, kupovao i tako dalje - općenito, običan lak u takvim uvjetima ne bi preživio tri dana. Usput, Shellac također dobro štiti nokte od pukotina, ne dopušta da se slome uglovi noktiju (s nešto dužom duljinom, vrlo često se odvajaju) ... Nokti u 12 dana prilično su uočljivi u industriji, ali premaz na njima izgledao je gotovo savršeno, bez čipsa, bez istrošenih rubovi nokta, bez gubitka sjaja. Točno fotografirali nokte 11. dana čarapa:


11. Uklanjanje premaza. Shellac nije u stanju odmah izgubiti svoju "prezentaciju", kao što to čini običan lak, na kojem se čipovi jednostavno pojavljuju. Zbog mojih vrlo fleksibilnih noktiju sa kutovima savijenim od najmanjeg udarca, Shellac se lagano oguli (ali nije iščupao) na kažiprstu (što je najproblematičnije u smislu otpora nokta), a stvorio je i sitnu, jedva primjetnu pukotinu na uglu srednjeg prsta, također zbog mekoće i fleksibilnosti kuta. Označene strelicama:
Tako da sam siguran da bi na tvrđim i jačim noktima premaz trajao mnogo duže ... u principu, mogao bih pronaći lak i obojiti dva nokta, ali iz navike nošenja iste manikure dugo sam želio nokte obojiti nečim drugim ...
Postupak uklanjanja bio je lakši nego što sam mislio. Ponavljam da nije potrebno odrezati niti gornji sloj premaza niti sve slojeve. Za uklanjanje trebat će vam:
1) sredstvo za uklanjanje laka za nokte s acetonom u sastavu (bilo posebnom CND tekućinom za uklanjanje proizvoda ili akrilnim sredstvom za uklanjanje noktiju), 2) folija za pečenje (ili, ako se postupak obavlja u kabini, umjesto folije koristi se posebno "navijanje" s spužvom iznutra iz CND-a)
3) salvete bez kamenca za uklanjanje laka za nokte (bilo polovice pamučnih jastučića, ili uopće ništa ako se koristi vlasničko "navijanje").
Potrebno je napraviti praznine - komade folije i komade salvete, veličine veće od nokta, a zatim ih namočiti u voz i omotati foliju oko nokta:
Nakon otprilike 10 minuta, taj "metal" možete ukloniti. Shellac eksfolira s površine nokta i raspada se na odvojene komade koji lako odlaze iz nokta ako na njima držite narančasti štap. Tada morate ponovo obrisati nokte vlaka kako biste uklonili moguće male ostatke - i to je sve.
Shellac mi je napravljen na sajmu Kosmetik Expo Volga.
Ne mogu si a ne imenovati autora tako savršene manikure - ovo Gizatullina Guzelia Fargatovna, vodeći učitelj centra za obuku OleHouse Kazan (usput, pobjednik međunarodnog natjecanja majstora dizajnerske manikure u Hong Kongu, kao i pobjednik dizajnerskog grand prixa na prvenstvu u okviru izložbe Nevsky Shores 2011). Odgovorila je na sva moja brojna pitanja o Shellaku, tako da mogu podijeliti informacije s vama.
I samo par riječi o nijansama koje sam odabrao, označio sam ih strelicama na paleti:

nijansa # 34 Šljunak koristi kao glavni. Ovo je klasični fini taupe, nijansa kakaa s mlijekom ili kava s mlijekom. Nježna, meko smeđa s djelom sive. Na kraju izgleda kao sjajna gusta krema, iako se nanosi više nalikuje žele - ali to je zbog fine teksture samog gel laka. Ova je boja točna replika CND „Sophia“ redovitog laka iz kolekcije objavljene zajedno s modnim dizajnerom Jasonom Wuom. Iako imam nekoliko različitih taup lakova, 12 dana sam se toliko zaljubila u ovu boju da sada želim nabaviti CND Sophia lak. Takva nijansa može ugoditi svaki dan, biti prikladna u bilo kojoj situaciji i ne gnjaviti se.
nijansa # 29 Hotski za Tchotchke koristi se kao naglasak na srednjim i prstenastim prstima lijeve ruke i na palcu desne ruke. Nijansa blago zelenkastog tirkiza ili blago plavkast morski val. Tekstura je mikrosimmer, na prvom prozirnom sloju vjerojatnije je čak i naduva, ali ako se nanosi gusto, jednostavno je nevjerojatno lijepe boje, blistave, ali bez zasebnog zrnastog svjetlucavog svjetla. Za mene su ove boje vrhunac ljeta, niti u jednoj drugoj sezoni ne mogu biti tako prikladne i dobre kao ljeti.
Kao rezultat, ova kombinacija boja pokazala se za mene vrlo uspješnom i ugodnom, ne previše dosadnom i smirenom, ne previše svijetlom i uočljivom. 12 dana manikura nije bila umorna, naprotiv, bilo je zanimljivo gledati kako se boje igraju jedna s drugom u različitim uvjetima osvjetljenja, kako se usklađuju s različitim dodacima ... A bilo je i vrlo lijepo primiti komplimente. Nekoliko me stranaca čak pitalo zašto ovaj lak sjaji?
Završavam na ovoj pozitivnoj noti i predlažem gledanje uzorka (fotografije su snimljene četvrti dan nakon nanošenja). Neke su fotografije na suncu, neke u hladu.

Loading...