Blogovi

Arapske noći Jasmina s parfemom Serge Lutens "A La Nuit"

Čini mi se da svi ovdje već jako dobro znaju o nišnoj parfumeriji i Sergeu Lutanu, pa ću odmah prijeći na opis mirisa.
Arapski istok Uvijek me je fascinirao i privlačio me svojim polu sjajnom odjećom, ukrašenim nakitom i zanosnim aromama. Podsjetio me na bajke koje sam kao dijete jako volio. Među svojom neobičnom europskom arhitekturom, odjećom, glazbom i tamjanom osjećate se kao mala princeza. Možda sam zbog toga podsvjesno tražila orijentalne aluzije u parfemima koje odaberem - kako ne bih puštala fascinantnu bajku Magreb predaleko od tebe. A ako je parfimer kod kuće Serge Lutens stvoriti "A La Nuit" nadahnuta putovanjem u Egipat, tada sam tražila prekrasan miris jasmina inspiriran uspomenama na putovanje u druge zemlje sjeverne Afrike - Maroko i Tunis, Bili smo tamo nekoliko puta, u različitim gradovima, ali jedna stvar ostala je nepromijenjena - očaravajuća aroma jasmina stabala koja je izvirala iz mračne pozadine hladne afričke noći.

N.B. - fotografija opet iz naše obiteljske arhive, osim piramide arome

... Kad posljednji odraz dana zvrknućeg tijela i duše nestane, a zrak se ispuni životinjskom hladnoćom, nasipi obalnih gradova Tunis i Maroko ispunjen ljudima. Tamne siluete ljubavnika na nasipu su nerazdvojne. Buka valova isprepliće se s šapatom prepoznavanja. A vaša najbliža osoba daje vam minijaturni buket bijelog cvijeća s nevjerojatno snažnom, odvažnom aromom svuda okolo ... I od tog trenutka započinje samo vaša noć jasmina ...
Stvarno sam želio vratiti ta fenomenalna i slatka srčana sjećanja, oživjeti ih u aromi, ostaviti ih pored sebe. Pa sam našao parfem Serge Luthan "A La Nuit" - "Noću"

Opis proizvođača:
A la nuit - Ovo je posveta jasminu, orijentalnom cvjetnom parfemu. Autor: Christopher Sheldrake za francusku kuću s parfemima Serge Lutens 2000. godine, impresioniran putovanjem u Egipat. Prirodan, osjetljiv, zaglađen, zasićen, lagano med i svjež. A la nuit isprepletene tri vrste jasmina - egipatski, indijski i marokanski. Gornje note su buđenje svježine noćnog cvijeta. Uz dodatak topline klinčića, dubina arome dobiva poseban luksuz. Note šljokica su bijeli med, smola stabla stiraksa, mošus orijentalno, zadivljujuće strast. Miris diše i nosi sa sobom svježinu, senzualnost i sjaj. Može se nositi i danju i kao večernji parfemi. Najbolje se otkriva u proljeće i ljeto.
pripravak:

Moji dojmovi mirisa:
... Miriše na prodorni, preklinjući ljubavni jasmin Casablanca, Agadir, Hammamet i vrtovi Marakeša. Miriše na pravi cvijet pun života. Jasmin romantičnih noći ... suptilna i uzbudljiva sjećanja. Otvoreni, bezobrazni, uvale u vaše misli. Aroma sjevernoafričkog jasmina razlikuje se od europske arome - drugačija je, suptilnija i brza, svjetlija. Obuhvata kožu, poput tankog orijentalnog platna. Omotava te velom afričke noći, ispletene iz latica meda jasmina, besramno neprikrivenog, opojnog i zamagljujućeg uma. Puza po koži, s vremenom postaje sve toplija i toplija, sve više meda i meda, senzualnije i senzualnije ... Vrtoglavica, jasmin koji oduzima dah. Cvijet ljubavi upravo je zapalio, grijan spaljivajućim zrakama afričkog sunca, aromatiziran začinima dimljenim u jelima od tažine i tamjanom od tamjana.
Miriše na noć, kad se stvarno želite voljeti, kad zadimljeni vjetar iz vrtlog područja Jemaa El Fna u Marakešu smrzava se, pogođena prodorom tamne arome cvijeta jasmina. Čini se da strast pulsira u ovom mirisu.
Odjednom se ona povuče ... i zamijeni je, kao u životu, beskonačnom nježnošću. Jasmine se pretvara u uspavanku, pjeva se na temelju tisuću i jedne noći. Postaje oprezan i drag. On se uspava na vašoj koži i tada se transformira samo u slatko sjećanje. Ovaj miris je poput ljubavne priče.

Obožavam složene arome i premda ta aroma uopće nije takva jer mi se na prvi pogled čini prilično jednostavnom - posebna je za mene. Da, to je apsolutno i potpuno jasmin, gotovo pretjerano jasmin iz prvih nota. Prodire u vaš svijet i popunjava sav prostor oko vas, ali tada se s vremenom počinje mijenjati na vašoj koži: med se pojavljuje jači i slabiji, dodajući više senzualnosti i ležernosti, slatkom ukusu u sastav, a zatim na nekoliko trenutaka jedva čujno zvono u cjelokupnoj melodiji mirisa lagano se steže mljeveni začin. A onda s vama, vrlo blizu koži, ostaje samo lepršava i orijentalna čarobna nježnost. Moj se suprug klanjao glavom više puta dnevno kako bih udahnuo ovo oprezno sjećanje na jasmin.
Stvarno mi se sviđa "A La Nuit." Naravno, ne zadnju ulogu igraju iskusni trenuci i asocijacije. A miris vjerojatno neće očarati one koji nisu zaljubljeni u prirodni miris jasmina. Nekima se njegovi prvi akordi čine čak i agresivni. Ali za mene je u tim raspoloženjima ljubav i romansa dalekih afričkih noći. I svaki put kad ih udišem, nasmiješim se.
Procijenjena cijena: 81 € - 50 ml
P.s."A La Nuit" Odabrao sam - za proljetno-ljetno doba, u kojem se, kako se vjeruje, najbolje otkriva. Zimi sam imao malu bočicu koju je odabrao moj suprug "Five O'Clock Au Gingembre"previše Serge Luthan, Muž nije pogriješio - s "Five O'Clock" postojala je vrlo slična priča s mojim "jasminovim mislima" - izvukao je iz dubine svijesti mnogo, mnogo ugodnih uspomena, rekao bih samo oluju uspomena, a bilo je nemoguće odvojiti se od njegovih atraktivnih akorda. Čini mi se da u parfumerijskoj kući Lutan postoji neka posebna magija - oživjeti uspomene ...
P.P.S. O glazbi do arome. Ne mogu pročitati ni naziv njenog albuma ni nazive pjesama - sve su napisane arapskim jezikom. Ovaj CD mi je predstavila jedna vrlo dobra obitelj, koja je dugo živjela u arapskim zemljama, a zatim puno učinila za nas. Pjesme Asalaha Nasrija su prelijepe - kad slušam drugi zapis albuma, koža mi puze i pokušava iskočiti iz mojih grudi ... njezina je glazba još prodornija od mirisa jasmina u noći ...

Pogledajte video: ZAZ - Eblouie par la nuit Clip officiel (Veljača 2020).

Loading...