Blogovi

Što savjetujete ponijeti iz Japana?


Dobar dan vama dragi kozmetičari!
Jučer nam je naš dobar prijatelj dao ponudu koju nisam mogao odbiti, on odlazi u Japan i nudi (znajući moju opsesiju) naručiti japansku kozmetiku! Već sam bila omamljena i nisam razumjela s kojeg je ruba zgrabiti takvu sreću. Odmah prvo što mi je palo na pamet bio je Benihan-Kuchibeni ruž u tradicionalnom stilu (na slici), ali ovo je više suvenir, sad vas molim za savjet što još naručiti, što biste željeli na mom mjestu i nalogu?
Suština (kao i objašnjenje što je sobsna za divan ruž koji želim) ispod reza

Dakle, o onome što "imamo" - ili o srcu problema - želim uglavnom nešto o čemu bih se brinula, odmah sam pomislila na Kanebo Sensai, kao da bih tražila piling piling, Fancl ulje za čišćenje, Shiseido ulje za čišćenje, oči su mi natekle, osjećam se kao dijete u trgovini slatkiša SK krema -II. Od šminke essno Cle de peau, ali što drugo? Suqqu? četka?
Možda preporučujete nešto posebno egzotično? Dugo sam željela pravu japansku kozmetiku, a sada mi je sve isplivalo iz uma kao zlo. Što biste naručili na mom mjestu?
A što se tiče ruža za usne, njeno ime na japanskom je Kuchibeni-kuchi-usta, Beni je ime cvijeta, ili Benihan (baš kao i istoimeni lanac restorana) Beni, kao što pamtimo i ime cvijeta, a Khan je riječ i znači cvijet! Općenito, etimologija imena upućuje nas izravno na nešto botanički cvjetno. Beni je safflower (Carthamus tinctorius) pa je glavni sastojak "Geisha ruž", kako se još naziva. Tanak sloj ruža za usne nanosi se na unutrašnjost posude, slično čaši saka, izgleda žuto-zlatno, ali kad dođe u dodir s vodom, daje zapanjujuću duboku crvenu boju usnama japanske gejše. Također je zanimljivo nanijeti - četkicu navlažite u vodi i, počevši od vrha posude, četkicu prekrijte slojem ruža, stavite je na donju usnu u sredinu, zatim je spojite s rubovima, ali gornja usna bi trebala biti obrnuto od kutova usana do središta.
foto
sama pialochka
proizvodni proces
Uzgred, nedavno je NARS učinio nešto slično u svom ograničenju za Božić, ali nisam ga imao vremena kupiti, a i nije bio pravi benihan

i fotografija gejše s benihanom

Odmah ću rezervirati, ovo neću nositi, samo za kolekciju koju stvarno želim

fotografija odavde
Ipak, suština posta u nastavku-Što donijeti iz Japana?
lijepo svima svima
grahorica

Pogledajte video: Banak na rivi, 13,04. Zadar prvi dio (Travanj 2020).

Loading...