Blogovi

Jednostavna frizura za tanku kosu

Dobar dan, lijepe djevojke!
Želim vam pokazati jednostavnu frizuru za srednju / dugu, ali tanku kosu.

Dugo vremena sam odabrala frizuru koju ću napraviti svom prijatelju na vjenčanju, skoro sam odlučila otići u salon i tkati pletenice, jer vrijeme je suludo vruće, htio sam ukloniti kosu gore. Ali u zadnji sam trenutak pomislila da ne biste trebali trošiti novac na nešto što sami možete riješiti  .
Ali imam vrlo tanku kosu, konjski rep se čini vrlo smrtonosan, a za frizure ne možete posebno hodati. Mnoge mogućnosti koje djevojke pokazuju na Internetu za mene su neprihvatljive, jer jednostavno nema dovoljno gustoće, a frizura će izgledati mala i smiješno.
Našao sam izlaz - nadvojni valjak (ne znam kako se tačno tačno zove, ali pomaže dodati volumen mojoj frizuri).
Pa, idemo.  
Za frizuru nam trebaju:
1. Očistite kosu.
2. Sprej za modeliranje (malo prskam kosu kako bih lakše češljao rep, ali možete i bez njega).
3. Široki četvrtasti češalj (za sakupljanje kose u konjski rep).
4. Četka za kosu - rep.
5. Ukosnice, nevidljive, silikonske gumene trake (biramo sve prema boji kose).
6. Naneseni roll-bagel (za boju kose)
7. Dijamantni lak za postizanje sjaja gotovoj frizuri.

Pomoću četvrtastog češlja skupljamo kosu u visoki rep. Frizeri još uvijek omotavaju elastiku repa pramenom kose tako da se ne vidi, ali mislim da u ovoj frizuri to nije potrebno.
Stavimo valjak na rep i popravimo ga klinovima.
Dijelimo kosu u repu na 3 jednaka dijela i pletenice jednostavne pletenice (naravno, također možete pletenice pletenice od 5 niti, ali ni meni nije bilo baš ugodno). Dalje, pletenice trebaju malo pahuljica. Da bismo to učinili, mi, ne popravljajući pletenicu gumenom trakom, već jednostavno držeći prste, drugom rukom povučemo svaku vezu malo gore, počevši od dna, dižemo se na dno pletenice na valjku   ). Već filiranu pletenicu popravljamo silikonskom gumenom trakom.
Sada započinje najteža (za mene) faza - umjetničko polaganje pletenica na valjak. Uzmi prvu pletenicu i započni valoviti / cik-cak raširite ga na valjak, svaki savijajte iznutra pričvršćivanjem čepova na valjak. Radim to u smjeru kazaljke na satu: počinjem s desne strane, stražnjeg dijela glave, lijeve strane i, na kraju, ispred. jer Mnogo mi je lakše ležati sprijeda nego straga.
Nemam fotografiju na kojoj je pletenica položena cik-cak, pa sam pokušala prikazati ispravne linije i mjesta pričvršćivanja čepova u boji,
W - štipaljka za kosu,
linija je pletenica.
Ali omotavanje valjka pletenicama nije dobra ideja, jer Pletenice završavaju, ali valjak ostaje vidljiv. Zatim su pletenice slojevite, a sve u cjelini izgleda krivo (osobno kod mene)
Djevojke, ovo je faza koja najviše troši, jer nije uvijek jasno što i gdje treba popraviti, morate djelovati dodirom. Pletela sam pletenice 4 puta, jer od svih manipulacija koje su se, već lepršave, potpuno raspale. Najvažnije što se ovdje morate sjetiti je da kada osjetite da vam ruke već padaju, kosa ne propada, dlačice se ne skrivaju i psujete sebe što ne idete u frizuru kada želite sve riješiti.       a ići s labavom kosom postaje nepremostivo - što znači da je uspjeh već blizu! Kod mene je to uvijek tako, očajna sam, pokušavam izgraditi nešto lijepo na glavi, a sada, na kraju snage i strpljenja, napokon uspijevam!
Sada trebate češljati sve male dlačice koje će vam se zalijepiti. Nažalost, nemam fotografiju na kojoj se vidi kako mi je sav podložak bio na licu dok sam pravio šiške). Uzimamo "konjski rep", češljamo svu zalijepljenu, viseću kosu, raspršujemo lak i ponovo je lagano češljamo. tj kao da lijepimo kratke dlake do glave, postižući glatkoću. Bolje je uzeti lak srednje fiksacije, od jake fiksacije kosa se lijepi i češlja neravnomjerno. Preostale konjske repice (kao na fotografiji) sakrivamo ispod kvrga pomoću oštrog dijela konjskog repa, samo ga gurnemo ispod njega.
Na stražnjoj strani glave radimo isto. I tek nakon toga moguće je kosu raspršiti lakom za jaku fiksaciju, tako da se sve dobro drži i ne "ljušti". Izašao sam iza 2 "pijetla" koje sam sakrio nevidljivcima. Fotografija je indikativna, nevidljiva kosa nije vidljiva u gotovoj frizuri, jer guraju ih što je dublje i skrivaju dodatno lepršavim pletenicama.
Zapršimo gotovu frizuru dijamantskim lakom, ona će dati lijep sjaj i naglasiti detalje. Dodao sam malo cvijeta.
Frizura je prilično skromna, učinjena za 30 minuta (ako pletenice ne vežete nekoliko puta   ). Ali svejedno, i dalje mislim da je vrijedno pokušati unaprijed, tako da prije događaja ne potrošite puno živaca na znanje nepoznatog). Ako imate deblju kosu, tada možete pletenice više pletenica - ispasti će voluminoznije i ljepše. Ako je kosa tanka, otvorit ću malu tajnu, koju nisam spomenula gore: prvo morate namatati repne curlers ili curling glačalo. Dobićete kovrče koje možete češljati i dobit ćete dodatni volumen (tanka kosa joj toliko nedostaje). Napravio sam upravo to za vjenčanje. Na fotografijama faza u postu kosa prethodno nije ošišana.

Fotografije sa vjenčanja, napravljene na jednostavnom sapunu, ispričavam se na kvaliteti. Nisam posebno skidao kosu Jako mi se svidio ovaj proračun, ali lijepa opcija, a njegov najveći plus bio je što se kosa nije miješala, nije se uklopila u lice, nije im bilo vruće!

Hvala na pažnji! Odgovorit ću na sva pitanja  .
Katja.

Pogledajte video: Brza elegantna frizura za tanku kosu (Veljača 2020).

Loading...