Parfemi i mirisi

Serge Lutens Fille En Aiguilles EDP - recenzije


Početak jeseni bio je kišovit i tmurni, moglo bi se reći da to uopće nije bilo. Stoga predlažem da ljeto zgrabim za neuhvatljiv rep i u toplim danima zaronim parfemima Sergeja Lutensa i Il Profvmo :)
Dakle, naše malo putovanje započinje na vrućem mediteranskom otoku Kreti, u prekrasnoj planinskoj klisuri Samarije. Ova klisura, duljine 16 km, uvijena se kao zmija u podnožju planine Gigilos. Strme padine planine i klisure prekrivene su borovom šumom, a na dnu joj teče rijeka s vodom toliko čistom da se s udaljenosti od par metara ne vidi ni ...
"Fille en Aiguilles" Serge Lutens

Aroma pripada skupini orijentalnih drvenih aroma.
Aroma je elegantna, postojana, topla, svilena.
Glavne note: borove iglice, egipatski vetiver, plemeniti lovor, melem jele, šećerni sirup, tamjan, kandirano voće, začini.
Rasprostranjeno mišljenje: za mene je ovaj parfem idealan aromatični portret u klisuri Samaria. Prve note otkrivaju mi ​​se - neočekivano - mirisom Baikal ili Sayan soda iz Chernogolovke :) Ali volim ovu soda, pa su asocijacije lijepe. Tada se slatkoća malo rasprši i zbog toga sam s vremenom toliko strastveno poželio ovu aromu - miris otpalih suhih borovih iglica, žuta od vrućine, slatkastu smolu zagrijanu od sunca i mirisni plavkast dim tamjana. Začini se također malo osjete, ali nisu oštri, ne udaraju po nosu, već hladu i krase glavni obris mirisa. Treba samo staviti ručni zglob na nos i udahnuti, čim se neko prebaci iz tmurnih kišnih dana u vrući ljetni dan na Mediteranu, raspoloženje odmah raste. Ali vrijedi reći da je za ljeto aroma prilično gusta, ali za jesen je najjača. Nije lako, ali vrlo, vrlo uporno, barem na meni.Cijena: od 2500 za 50 ml
Ali idemo dalje. Prolazimo pod žarkim suncem, skačući bijelim krednim balvanima i utažujući žeđ ukusnom vodom iz rijeke, čitave klisure. Šesnaest kilometara neizrecive ljepote divljine, netaknute civilizacijom prirode, iza. Ostalo nam je vrlo malo. Idemo na miris - najpoznatiji morski miris joda. Prolazimo kroz malo selo Agia Rumeli, gdje smo sa svih strana prozvani okusima kretske kuhinje i izlazimo tamo gdje plavetnilo neba ne završava na horizontu, već se stapa s njim i prska u noge - Libijsko more.
"Aria di mare" Il Profvmo

Besplatan prijevod sa web mjesta proizvođača:
Obitelj mirisa: morska i cvjetna.
Aria di mare, ispunjena morskim prostranstvima i budnom snagom osnažujućih užitaka. Otvara se morskim notama, iznenada zamijenjena aromom divljih cvjetova, pobudivši sjećanja na ugodne bosonoge šetnje morskom obalom i ostavljajući prostor za strastvene, neodoljive note bijelog ljiljana. Završne note završavaju se nakon okusa mošusa i tiare cvijeta.
Gornja napomena: morske note;
Note srca: cvjetne note, bijeli ljiljan;
Osnovne note: mošus i tiare cvijet.
Detaljan prikaz: Kamenje zagrijano od sunca i prašine pod nogama, miris nekog zelenila koje se uvija uz zidove kuća i visi u šatoru uskim ulicama, još uvijek nezrelo, zeleno, kiselo grožđe, nježno bijelo cvijeće i hladan vjetar iz mora - svjež, slan, zvan plivati. Ovo je južno more, s oštrim jodnim mirisom, ali toplo i nježno, nevjerojatno prozirno. Ovo je konačno odredište našeg putovanja.
Aria di mare je najautentičniji morski miris koji sam ikad čuo. Slično je sa Salt Air Demeterom, ali puno prirodnije i zanimljivije. More u njemu grmi svom snagom, zviždi i pljuje prskanjem soli, a kroz njih se nenametljiva pratnja probija slatkastim, ali ne i gušenjem ljiljana. Aroma je hladna, neobična i vrlo postojana za slične morske arome.

foto © tocrete.com

foto © wikipedia.org
Cijena: 120 eura za 100 ml na web stranici proizvođača
Ovdje se završava naše putovanje, hvala svima koji su prošli ovom stazom s nama i pročitali do kraja :)
Ja sam Daria.

Pogledajte video: Fabulous 5. House of Serge Lutens, Chergui & Fille en Aiguilles (Travanj 2020).

Loading...