Blogovi

Penhaligon's Banana Palm & Condensed Milk Amaranthine

Penhaligon-ova engleska kuća čuva svoje mirisne tradicije od 1860., zadnjih 150 godina, proizvodeći nišne parfumerijske kompozicije. Njezin osnivač William Henry Penhaligon svojedobno je postao poznati dobavljač parfema, ruževa za usne i toaletnih voda za najistaknutije stanovnike Londona, a njegovu trgovačku kuću Penhaligon u 20. stoljeću cijenili su takve monarhalne ličnosti kao kraljica Aleksandra, vojvoda Edinburški i princ od Walesa. Marka i dalje koristi klasične recepte i ponosi se jedinstvenošću i čistoćom svojih mirisa. Dizajn boca ostaje tradicionalan i prepoznatljiv - s poklopcem u obliku staklene kugle i lukom vezanim oko vrata.
Danas bih želio podijeliti svoje dojmove o prekrasnom i ludom okusu „kondenziranog mlijeka od banane“ Penhaligon-ove "Amarantine".

moje fotografije su korištene u postu, osim sastav piramida
Opis proizvođača (besplatan prijevod sa službene web stranice tvrtke Penhaligon u Londonu):
Stvoreno 2009. godine, Amaranthine je orijentalni cvjetni miris za one trenutke kada su očekivanje i iščekivanje svi. Otvara se uzbudljivim buketom tropskog bilja i začina. Ovo uznemirujuće uzbuđenje lijepo je uokvireno insinuirajućim zvukom ulja jasmina i ylang-ylanga - opijene cvjetajuće biljke afrodizijaka, kojem se dodaje klinčić, zajedno s začinima, čajem i mošusom. Čitav sastav je prožet ljepotom apsolutnog tonka.
Sastav piramide:

Moji dojmovi mirisa: Riječ "amarantin" prevodi se kao "zauvijek lijepa i nepokolebljiva", "vječno traje". Amarantin je nepokolebljivi cvijet, simbol vječnosti i besmrtnosti. Irska pjevačica Enya ima čitav istoimeni album koji se otvara istim pjesmom - "Amaranthine". Ova pjesma, naravno, govori o beskrajnoj ljubavi, i prekrasna je. A sam miris govori o beskrajnom slatkom blaženstvu, o vrućem pijesku i nježnim valovima, o južnom vjetru, donoseći ludi mirise egzotičnog cvijeća i voća ...
Amarantin - aroma je topla i baršunasta, obuzima slabašna slatkoća, iščekivanje lijepog tropskog dana. Prvi akord nam zamahuje u naručju kondenziranog mlijeka, lišća palmi vanilije i banane, čija se slatkoća uklapa u mirnoću zelenog čaja i bijele frezije, zbog čega se aroma ne pretvara u slatku, dok cijelo vrijeme ostaje ugodno slatka. U samom početku, u pogledu vedrine, bogatih tonova i neobičnosti, ovaj je miris nekako usporediv sa Gauguinovim slikama na Tahitiju - otok i aroma privlače sebe kako ih nikada ne bi pustili.

Ali prvi akordi počinju zvučati, a vi počinjete shvaćati koliko je Amaranthine izbačeno iz Penhaligon-ovog cjelokupnog stila. A ako većina parfema kod kuće zvuči poput madrigala, tada miris "vječne ljepote", kada se otvori, nalikuje Chopinovoj romantizmu. Amarantin se pretvara u osjetljiv, melodičan i "akvarelni" miris - tiho se otapa u prostoru, dok se potez akvarela širi po bijelom listu, kada kapljica vode padne na njega. To postaje poput nježne topline proljetnog jutra na obali egzotičnog otoka: zrak je i dalje ugodan i svjež, nije pregrijan od sunca, ali s blagim vjetrom preko bijelog pijeska već se spuštate nježnom i prigušenom aromom kokosovog mlijeka i lišća palme, pomalo nijansiran začinjenom notom klinčića i kapljice ylang-ylanga. Aroma sanjivog slatkog osmeha pola. Tako je kćer engleskog plantaža mogla osjetiti miris kad se probudila u prostranoj i svijetloj kući sagrađenoj u kolonijalnom stilu, a južni vjetar s svježim palmama povukao je bijele zavjese s prozora i mahao tankim krovom od tila. Amarantin je uporan i vrtoglav, ima nešto poput učinka egzotičnog voća Marula, koje nije samo slatko i ugodno na okusu, već ima i opojan učinak.
Note i zvuk: Glavna tema ovog sastava čujem kondenzirano kokosovo mlijeko i aromu palminog banana. Preostale "glazbene" komponente samo prate ovu egzotično-slatku ljepotu. Najmanje zvučni amarantinski zvukovi su cvijet naranče, jasmin, sandalovina, korijander i kardamom - iako se odjeci posljednje tri pomalo čuju u okusu na koži - prekrasno i tiho sandalovina uokvireno začinima.
Upornost i koncentracija: Parfemi imaju zadivljujuću trajnost, usporedivu sa snagom uljne baze Amuazhe. Na mrvi koja je bila natopljena vodom, zgužvana je, a zatim se izgubila na dnu vrećice za bebe, aroma je trajala tri dana ... Također moram napomenuti da se treba primjenjivati ​​u malim dozama - to je jedini način da osjetite njenu nevjerojatnu ljepotu, dok je veliki broj zila "utopiti vlasnika u moru kondenziranog mlijeka i vanilije.
Procijenjena cijena: 95 engleskih kilograma - 100 ml

Loading...